حضرت آیت الله بطحائی ضمن حضور در همایش زیبا اندیشان حسینی در رشت با ایراد سخنانی پیرامون سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام عنوان کرد؛
اگر حسین (علیه السلام) نبود اسمی از دین اسلام نبود / برای عاشورایی بودن فقط لباس سیاه و کَتل کافی نیست / مسئولیت حفاظت از دستاوردهای ۱۴ قرن اسلام بر دوش مردم ایران
اگر شیعه واقعی باشیم بدون هزینه و تسلیحات آقایی میکنیم
آیت الله سید هاشم بطحائی گلپایگانی نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان سخنران دیگر این مراسم بود.
این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه نقشه راه توسط پیامبر مشخص شده است گفت: در این نقشه قرآن و عترت برای ادامه راه مسلمانان معرفی شده است.
آیت الله گلپایگانی در ادامه به صحبتهای امام علی (علیه السلام) اشاره کرد و گفت: دین ما اسیر دست زراندوزان شده بود. عضو مجلس خبرگان با اشاره به برخی ویژگیهای حکومت یزیدبن معاویه اظهار کرد: در حکومت یزید زر و زور و تزویر تجمیع شده بود.
وی با بیان اینکه حسین تربیت شده مکتب علی بود گفت: اگر حسین نبود اسمی از دین اسلام و قرآن نبود. بطحایی گلپایگانی در ادامه به هدف قیام امام حسین (علیه السلام) اشاره کرد و گفت: زدودن بدیها و رواج نیکی ها٬ اصلاح اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و اجتماعی دانست اهداف اصلی این نهضت بود. وی با بیان اینکه هدف اگر مقدس و برای رضی الله بود وسیله را توجیه میکند گفت: اگر هدف رضی الله باشد کسی به راه و هزینه ایراد نمیگیرد.
آیت الله گلپایگانی در ادامه افزود: دوبار اسلام به مرحله نابودی نزدیک شد. بار اول در جنگ احزاب بود و مرحله دوم در زمان حکومت یزید بود. این عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه فقط لباس سیاه و کتل کفایت نمیکند اظهار کرد: باید فرهنگ عاشورا در زندگی ما تبلور پیدا کند.
گلپایگانی افزود: اگر شیعه واقعی باشیم بدون هزینه و تسلیحات آقایی میکنیم.
وی سپس با ذکر این سوال که چه چیز در کربلا زیبا بود؟ گفت: زیبایی کربلا مشخص شدن این امر بود که خدا نقطه نهایی است.
این عضو مجلس خبرگان سپس با اشاره به پرسش و پاسخ عبیدالله ابن زیاد و حضرت زینب گفت: وقتی عبیدالله پرسید که دیدی خدا با شما چه کرد؟ حضرت زینب پاسخ داد: من چیزی جز زیبایی ندیدم.
وی با بیان اینکه قیام حسین برای منصب نبود گفت: اگر قیام نمیکرد ما چیزی از قرآن و اسلام نداشتیم. گلپایگانی با اشاره به شیعه کشی در جهان گفت: مسئولیت حفاظت از دستاوردهای دین اسلام در ۱۴ قرن بر دوش مردم ایران است. ۲۴ مهر ۱۳۹۵