پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
   

رئیس دانشگاه تهران / بیش از ۳۰ سال قبل به عنوان شاگرد کلاس متون اسلامی در محضر استاد بطحائی بودم

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی در مراسم دومین سالگرد ارتحال آیت‌الله دکتر سید هاشم بطحائی گلپایگانی، استاد پیشکسوت دانشگاه تهران و عضو فقید مجلس خبرگان رهبری که عصر یکشنبه ۸ اسفند ماه در محل مسجد امام صادق (علیه السلام) برگزار شد، بر معرفی اساتید پیشکسوت و فرزانه مانند دکتر سیدهاشم بطحائی گلپایگانی برای الگوگیری اعضای هیأت علمی جوان و دانشجویان از ایشان تاکید کرد و گفت: مرحوم دکتر بطحائی از آن دسته انسان‌هایی بود که هم آزاده زیست می‌کنند و همزمان محبوب هم هستند.

وی با اشاره به سابقه آشنایی با آیت‌الله دکتر سید هاشم بطحائی، اظهار کرد: در سال ۱۳۶۹ یعنی بیش از ۳۰ سال قبل به عنوان شاگرد کلاس متون اسلامی در محضر استاد بطحائی بودم. این کلاس، یکی از پنجره‌های جدید برای شناخت بیشتر نهج‌البلاغه را پیش رویم باز کرد. بعدها که به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه تهران جذب شدم، به عنوان همکار محضر ایشان بودم.

دکتر مقیمی، یک مشخصه بارز آیت‌الله دکتر سید هاشم بطحائی را ایستادگی بر اعتقادات و باورها ذکر کرد و افزود: ایشان با منش آزادگی خود، آنچه که معتقد بود باید بگوید یا انجام دهد را همراه با رعایت اصول اخلاقی و منش رفتاری حتماً بیان می‌کرد و انجام می‌داد. در مواجهه با توضیحات دیگران نیز بسیار منطقی بود و وقتی از کسی حمایت می‌کرد، حمایت‌هایی قاطعانه داشت.

رئیس دانشگاه تهران، ویژگی‌های آیت‌الله بطحائی را حاوی درس‌آموخته‌های بسیاری برای حوزویان و دانشگاهیان دانست و با اشاره به اینکه این استاد فقید هر سه نهاد حوزه، آموزش‌وپرورش و و دانشگاه را تجربه کرده بود، گفت: این استاد، بسیار عاشق شغل معلمی بود و پس از بازنشستگی نیز علاقمند بود ارتباطش با دانشگاه حفظ شود. ایشان به عنوان یک معلم شاخص و پژوهشگر نمونه شناخته می‌شد.

دکتر مقیمی افزود: آیت‌الله بطحائی با زبان علمی از آرمان‌های انقلاب اسلامی دفاع می‌کرد. ایشان نقش‌های اثرگذاری در پیروزی انقلاب داشته و حق بزرگی بر گردن ما دارند و جا دارد از مقام علمی، اجتماعی و سیاسی ایشان تجلیل کنیم.

وی با بیان اینکه آیت‌الله بطحائی گلپایگانی در مراودات اجتماعی کم نمی‌گذاشت، تصریح کرد: ایشان با آرامش خاصی کارها را دنبال می‌کردند؛ منتها این قدر با اعتقاد و باور به پیگیری امور می‌پرداختند که نتیجه هم می‌گرفتند. این استاد دوست‌داشتنی، در عمل خود نشان می‌دادند که انسان نباید ناامید شود و باید با پشتکار به خداوند توکل کند.

بر طبق این گزارش، حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران نیز در سخنانی درباره آیت‌الله دکتر سید هاشم بطحائی گلپایگانی گفت: آقای بطحائی با وجود اینکه فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های الازهر و تهران و استاد دانشگاه بود ولی زی آخوندی خود را حفظ کرد و زی دیگری برای خود انتخاب نکرد و هم اینکه اعتقادات سنتی خود را حفظ کرد/ ۸ اسفند ۱۴۰۰

▪️پایگاه خبری دانشگاه تهران

https://news.ut.ac.ir/fa/news/26241