حضرت آیت الله بطحائی گلپایگانی با بیان اینکه ارتقای کیفیت محصولات فرهنگی مستلزم نظارت مستمر بر نهادهای فرهنگی مجری و تولیدکننده محصولات فرهنگی است، گفت: برای کیفیسازی فرهنگ نیازمند نهاد ناظر هستیم و نظارت هم بدون در دست داشتن شاخص ممکن نیست. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران،
دکتر سیدهاشم بطحایی گلپایگانی استاد دانشگاه تهران و استاد درس خارج حوزه علمیه قم با تأکید بر ضرورت تدوین شاخصههای کیفیت فرهنگی، اظهار داشت: شعار همه دستگاهها و نهادها در حالی «اسلام ناب محمدی» است که انتظار میرود در مرحله عمل هم مصداق این شعار به بهترین شکل قابل مشاهده باشد.
وی یادآور شد: بار «اسلام ناب محمدی» به حسب تلفظ خیلی بالا و قاعدتا مفهوم هم با این الفاظ همگام است اما مهم مصداق است. یعنی باید این لفظ و مفهوم، در خارج هم صدق کند و جامه عمل بپوشد. لذا لازم است متولیان حوزه فرهنگ از شورای عالی انقلاب فرهنگی تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هر دستگاه متولی فرهنگ در کشور، شاخصهها و معیارهایی را تدوین کنند که به واسطه آنها سنجش کیفیت یک محصول فرهنگی و ارزیابی تطبیق آن بر اسلام ناب ممکن میشود.
معظم له در پاسخ به اینکه آیا مجریان فرهنگی خود میتوانند در نقش ناظر فرهنگی ایفای نقش کنند یا به ایجاد یک نهاد ناظر مستقل برای نظارت بر مجریان فرهنگی نیاز داریم؟، گفت: این مسلم است که نیازمند نهادی برای نظارت بر حوزه فرهنگ هستیم و اتفاقاً این نظارت و رصد باید مستمر هم باشد. نهاد ناظر بر مجریان فرهنگی باید موقعیتی داشته باشد که رأی او مقبول واقع شود و حتی حاکم بر مجری باشد. یعنی نظرش هم برای مجری هم برای آنها که تحت پوشش مجری قرار دارند قابلیت اجرا داشته باشد.
آیتالله بطحایی گلپایگانی تصریح کرد: نهاد مجری در شرایطی میتواند خود نقش نهاد ناظر را هم داشته باشد که علم، تعهد و تخصص لازم را داشته و معیارها و شاخصههای مورد نیاز برای نظارت در دستش باشد. البته مجری باید مقبول و مورد پذیرش جمع و نظریهپرداز، متخصص و معتقد به حرفهای خود هم باشد.