چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
   

خبرگزاری دانشجویان ایران

بازگشت به فهرست

آمریکا و همپیمانانش در عمل، حقوق بشر را از دور خارج کرده‌اند – ۳۰ بهمن ۱۳۸۰

آیت‌الله بطحائی گلپایگانی، ‌استاد دانشگاه آزاد اسلامی قم، گفت:وضعیت آمریکا و موضع ‌گیری‌هایش برای همه روشن است و آنها سالها میراث خوار ایران بوده اند و با انقلاب اسلامی دستشان از این مستعمره کوتاه شد و در این سالها کوشیدند که از راحهای مختلف وارد شوند ولی به حمدالله با رهبری امام و اقدامات مقام معظم رهبری و همیاری و همکاری مردم فعالیتهایش بیهوده‌ ماند.

وی که با خبرنگار ایسنا گفت و گو می‌کرد، ادامه داد: با انحلال شوروی سابق اشتهای آمریکا برای تک قطبی کردن دنیا و نظم نوین جهانی به رهبری خودش زیاد شد و مهمترین سد راه این آرمان نامقدس را ایران دیدند، چون کشورهای دیگر به خاطر احتیاجاتی که داشتند پیشنهادهای آمریکا را می‌پذیرفتند و خطری برای اهداف آمریکا ایجاد نمی‌کردند. پس با طرح توطئه‌هایی سعی در به زانو در آوردن ایران داشت که با شکست مواجه شد.

وی در ادامه افزود:‌ این سخنرانی‌های اخیر حربه‌ی نوینی بود که آمریکا علیه ایران بکار برد و قضیه بن‌لادن را مطرح کردند و آن را به افغانستان کشاندند تا ضمن از بین بردن طالبان که دست پرورده‌ی خودشان بود و اکنون به ضرر خودشان عمل می کرد ، نگاهی هم به ایران داشته باشند. پس قضیه‌ی تروریسم بودن ایران را مطرح کردند که این ادعایی بی‌اساس است چون ایران همیشه و همه جا تروریسم را محکوم کرده و می‌کند و حتی در ماجرای ۱۱ سپتامبر، انفجار ساختمان اقتصاد جهانی را نیز محکوم کرد. چون خودش قربانی اصلی تروریسم است. استاد دانشگاه آزاد اسلامی قم، در ادامه گفت: این سخن بوش که هر کس با ما نباشد تروریسم است حرفی است خلاف واقع در اصول بین‌المللی و زورگویی است و خلاف دموکراسی و حقوق بشر است و ما هم اعلام کردیم با شما نیستیم.

وی در مورد دفاع ملت فلسطین گفت: متاسفانه دنیای سلطه‌گری و استعماری فرق بین دفاع و تروریسم را درک نمی‌کند. تروریست به کسی گفته می‌شود که برای بدست آوردن هدف ناحقش دست به اسلحه می برد و اقدام به ایجاد رعب می‌کند در حالی که دفاع از اولین حقوق بشری است پس به دلیل اینکه ملت فلسطین به عنوان دفاع از خود به پاخواسته تروریسم خواندن آنها بی‌معنا است و آنها فقط کشور و حق خود را می‌خواهند و هیچ تعرضی به دیگران نکرده‌اند.

وی در ادامه تصریح کرد: تهدیدات بوش از نظر منطقه‌ای و بین‌المللی باعث ناراحتی و سلب اطمینان کشورهای دیگر از این اشتها و سلطه‌طلبی آمریکا می‌شود و این خود باعث موضع‌گیری کشورها و سلب امنیت در منطقه و نتیجتا تشنج در آن می‌گردد. اما بعد دیگر قضیه که به نظر هدف اصلی می‌آید این است که هدف اصلی از طرح این مباحث ایران است و نام بردن از کره‌شمالی و عراق بهانه‌ای بیش نیست آنها در جنگ خلیج‌فارس وقت کافی برای از بین بردن صدام داشتند ولی این کار را نکردند در جنگ افغانستان هم هدفشان ملاعمر و بن‌لادن نبود بلکه افغانستان را می‌خواستند آنها در عراق هم صدام را نمی‌خواهند بلکه عراق را می‌خواهند تا ایران را در محاصره قرار دهند به نظر من بحث کره‌ی شمالی هم برای رد گم کردن بیان شده بود.

وی در مورد اظهارات آمریکایی‌ها در مورد حقوق بشر گفت: آمریکا و همپیمانانش در عمل حقوق بشر را از دور خارج کرده‌اند و عملا پایبند به آن نیستند. همانطور که در کشورهای دیگر دخالت می‌کنند و سلاحهای کشتار جمعی به کار می‌برند و غیر نظامیان را می‌کشند حالا هم در هاوانا بدترین عملیات قرون وسطایی را پیاده می‌کنند که تماما ضد حقوق بشر است.

وی در مورد سیاست اخیر مشترک آمریکا و انگلیس اظهار داشت:‌انگلیس بنیانگذار استعمار نوین دولتی در دنیاست و خیلی مزورانه عمل می‌کند و در حقیقت انگلیس سبب است و آمریکا مباشر. حالا هم روابط خود را با ایران در حد کاردار کاهش داده ولی هیچ‌وقت رابطه خود را قطع نمی‌کند و هیچ‌گاه در را به روی خود نمی‌بندد و اکنون هم آمریکا دیکته انگلیس را انجام می‌دهد و در حقیقت این حرفهای انگلیس‌هاست که از گلوی بوش برخواسته و خود را زیر ماسک آمریکا پنهان کرده. بنابراین انگلیس طرف مقابل ماست و این بسیار خطرناک است و ما نباید با آنها صادقانه رفتار کنیم همانطور که آنها صادق نیستند.

آیت‌الله گلپایگانی در مورد صبحتهای بوش مبنی بر غیر مردمی خواندن دولت ایران گفت: دشمن بی‌منطق برای کوبیدن طرف مقابل حرفهای ضدواقع می‌زند که طبیعی هم هست ولی پاسخ ملت و سکنه‌ی ایران این واقعیت را به عرصه کشید و در ۲۲ بهمن این اصل را ثابت کرد و نشان داد که مردم ایران بیشترین حضور را در صحنه دارند و ثابت کردند که انقلابشان را می‌خواهند و دولت و ملت دید واحدی هستند.